Annons

Annons

Bästa kycklingcurryn

För ett tag sedan hittade jag ett recept på en kycklingcurry på Jamie Olivers hemsida och bestämde mig för att försöka göra en glutenfri variant på den med ingredienser som är enkla att få tag på i svenska mataffärer.

Annons

Och vet ni? Grytan blev god. Sprängfylld med smaker och massor med mör pulled chicken. Sedan den dagen har det här varit min bästa go to-gryta. Förutom att den smakar som om den vore gjord på stans bästa indiska restaurang är den dessutom otroligt enkel att göra till många (mitt rekord är till 25 pers!) och sköter sig själv det mesta av tillagningtiden. Och det bästa av allt? Den är grym som matlåda efter några veckor i frysen.

 

Du behöver:

1 röd lök

1 8 cm-bit ingefära

4 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 burk (110 g) Santa Maria Red Curry Paste

2 msk turkisk yoghurt

2 msk tomatpuré

8 kycklinglårfiléer utan skin

1 burk (ca 400 g) krossade tomater

2 tetror (ca 400 g) färdigkokta gröna linser

1 burk kokosmjölk

 

1 liten påse bladspenat

3 rågade msk mango chutney

 

Gör så här:

  1. Blanda curry paste, turkisk yoghurt och tomatpuré i en skål. Täck kycklinglårfiléerna med blandningen.
  2. Klyfta rödlök, riv ingefära, pressa vitlök. Stek i olivolja i en tjockbottnad, stor gryta för att lyfta alla smaker.
  3. När rödlöken mjuknat – lyft upp de marinerade kycklinglåren ur marinaden. Stek på hög värme tills de är gyllene.
  4. Skrapa ner marinaden i grytan tillsammans med krossade tomater, linser och kokosmjölk. Låt puttra utan lock på låg värme i ca 1-2 timmar. Tillsätt lite vatten då och då om grytan blir för torr.
  5. Efter lååååång koktid, dra isär kycklingen till pulled chicken-konsistens med hjälp av två gafflar. Tillsätt bladspenat och mango chutney, rör runt och smaka av.
  6. Toppa med turkisk yoghurt och mango chutney. Servera gärna med ris eller något gott bröd!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar