Annons

Annons

Berry brûlée

Hej! Ni vet när man har ätit jordgubbar – och kvar i skålen ligger de där jordgubbarna som är lite mojsiga och lite rödprickiga som ingen riktigt vill ha? Här om dagen hade jag en hel skål sådana jordgubbar hemma (dåligt beslut att inte titta noggrannare när jag köpte askarna från början). ”Vad ska jag göra med dessa gubbar?” tänkte jag. ”En efterrätt såklart!”.

Annons

Det slutade med att jag gjorde världens enklaste och världens godaste dessert. Gjord på bara fyra ingredienser + vaniljglass på toppen. Hur bra?! De mojsiga bären tillsammans med de knapriga kakorna och det knäckiga täcket utgör en otroligt härlig kombo – särskilt med en kula vaniljglass på toppen.

Berry brûée

4 port

Du behöver:

200 gram jordgubbar

1 msk potatismjöl

12 st glutenfria mariekex eller digistivekex (eller andra goda kakor)

0,5 dl rårörsocker

Vaniljglass till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 graders grillvärme.
  2. Krossa kakorna lätt i en plastpåse med hjälp av en kavel eller bryt sönder dem i större bitar.
  3. Skiva jordgubbarna och blanda de med potatismjöl.
  4. Lägg ett lager kaksmulor och ett lager jordgubbar i små portionsformar. Sedan ytterligare ett lager kaksmulor och jordgubbar. Toppa med rårörsocker och grädda högst upp i ugnen i ca 15 minuter tills bären börjat koka och sockret bildar en krispig hinna.
  5. Servera direkt med en kula vaniljglass!

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar