Annons

Annons

Gluten- & mjölkfria brownies med svarta bönor

Här om dagen bakade jag brownies helt utan mjöl och mjölk. ”Hur då?” tänker ni. ”Med denna huvudingrediens!” svarar jag.

”Märkligt” tänker ni. ”Jag vet” svarar jag. Men det blev faktiskt otroligt gott. Och så var det jätteenkelt att baka. Och kändes lite nyttigt? Kolla vad fina och sticky browniesarna blev!

Annons

Här kommer receptet.

Du behöver:

1 paket färdigkokta svarta bönor

3 ägg

3 msk neutral olja

2 dl farinsocker

drygt 1 dl kakao

2 msk kallt kaffe

1 msk vaniljsocker

1 stor nypa flingsalt

1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Olja in en lite mindre bakform. Bröa med kakao.
  2. Skölj bönorna ordentligt.
  3. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa till en helt slät smet. Häll i formen.
  4. Grädda ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite vobblig när man tar ut den ur ugnen men ändå relativt fast i konsistensen.
  5. Låt svalna ca 1 timme. Skär upp i fyrkanter. Servera gärna med en klick grädde och färska bär!


1 kommentar

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar