Annons

Annons

Glutenfri bovete- och tefflimpa med chia

Hej! Hittade detta recept på min kollega Annelis blogg för ett tag sedan. Tyckte att det såg supergott ut, så bestämde mig för att testa att göra en egen variant av det. Fast istället för vanlig mjölmix använde jag bovete- och teffmjöl, och så tillsatte jag kallpressad solrosolja för lite solrossmak. Det blev jättegott! Här kommer receptet.

Annons

Du behöver:

0,5 dl chiafrön

1 + 4 dl vatten

25 gram jäst

2 msk kallpressad solrosolja

2 msk flytande honung

2 tsk salt

Knappt 500 g (1 pkt) bovete- och teffmjöl från Semper

 

Gör så här:

  1. Blanda ut chiafröna i 1 dl vatten och låt stå ca 20 minuter
  2. Häll 4 dl fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke. Smula ner jästen och vispa ut den.
  3. Tillsätt chiablandningen tillsammans med resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt i en degblandare eller med hjälp av en elvisp med degkrokar.
  4. Olja in- och bröa en limpform. Häll degen i formen och låt jäsa under bakhannduk i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Strö lite mjölmix ovanpå brödet och grädda ca 30 minuter längst ner i ugnen tills det fått fin färg. Ta ut ur formen och låt svalna helt innan du skär i det.

Brödet håller sig färskt och mjukt i flera dagar om man förvarar det i en plastpåse!

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar