Annons

Annons

Glutenfri hasselnötscheesecake med hallonswirl

Denna cheesecake. Alltså sååå god!! Föreställ er en seg, nötig hasselnötsbotten, en len söt fyllning och små syrliga hallongropar. OM NOM. Och den ser så himla proffsig ut?! Testa! Nu! Den är inte ens svår att göra jag lovar.

Annons

Du behöver:

Botten

  • smör och bakplåtspapper till formen
  • 200 gram hasselnötter
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker

Hallonkompott

  • 2,5 gelatinblad
  • 300 gram frysta hallon
  • 1,5 dl socker

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 200 gram vit choklad
  • 4 dl crème fraiche
  • 400 gram philadelphiaost

 

Gör så här:

Botten:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Kläm fast bakplåtspapper i botten av formen och klipp bort överflödigt papper.
  2. Mixa hasselnötterna till ett grovt pulver i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
  3. Vispa upp ägg och socker tills smeten är riktigt pösig. Vänd ner hasselnötterna. Häll upp smeten i formen och grädda i ca 20 minuter.
  4. Efter 20 minuter – ta ut kakan och tryck på den med hjälp av baksidan på ett decilitermått så att den blir kompakt och seg istället för fluffig. Grädda ytterligare 30 min.
  5. Låt svalna helt.

 

Hallonkompott:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka hallon och socker på låg värme i ca 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i hallonkompotten.
  3. Sila av hallonkärnorna och låt kompotten svalna helt.

 

Fyllning:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg choklad och crème fraiche i en kastrull och värm försiktigt upp under omrörning tills det blivit en jämn smet. Krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop philadelphiaost och chokladblandningen till en jämn smet.

 

Montering:

  1. Häll fyllningen över botten.
  2. Häll bestämt hallonkompotten fläckvis ovanpå fyllningen så att det bildas små hallongropar.
  3. Använd ett grillspett eller en potatissticka och rör runt i toppingen så att det bildas fina mönster.
  4. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst en timme.

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar