Annons

Annons

Glutenfri kladdkaksdipp

Kladdkaksdipp – har ni någonsin hört något så genialiskt? Liksom flytande kladdkaka som man kan doppa frukt, bär, godis, popcorn, u name it i. Mmm. Och det bästa av allt? Den blir klar på ett kick!

Du behöver:

100 gram smör

Annons

2 ägg

3 dl socker

2,5 dl glutenfri mjölmix

0,5 dl kakao

1,5 tsk vaniljsocker

2 nypor salt

2 stora matskedar Nutella.

 

ca 1-3 dl mjölk

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron.
  2. Vispa ägg och socker tills smeten blir ljus och pösig.
  3. Tillsätt resterande ingredienser förutom mjölk och vispa kort med elvisp eller för hand tills det blir en slät smet.
  4. Tillsätt mjölk under fortsatt vispning/omrörning till önskad dipp-konsistens. Servera med frukt och bär – eller varför inte popcorn?

Psst – självklart kan du grädda klart kladdkakan! Uteslut då mjölk och grädda i en form i 20 minuter på 175 graders ugnsvärme.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar