Annons

Annons

Glutenfria bars

Jag gillar Leila Lindholms definition av supermat: ”Fantastisk mat från grunden med rena råvaror som är god och som man samtidigt mår bra av.” Dessa bars tycker jag går in under denna kategori – de är sjukt goda och innehåller bara bra grejer (mörk choklad är bra jag lovar). Man blir dessutom väldigt mätt av dem, vilket gör barsen till ett perfekt mellanmål.

Annons

Du behöver:

150 gram urkärnade dadlar

1 dl valnötter

1 dl havregryn

2 rejäla nypor flingsalt

2 msk kakao

5 dl puffat ris (jag använde mig av Sempers Crispy Rice men tror att ”vanligt” puffat ris blir bättre eftersom konsistensen är något fastare även vid kontakt med fukt)

1 dl kokosflingor

 

Till garnering:

200 gram mörk choklad av hög kvalitet

1,5 dl puffat ris

 

Gör så här:

  1. Lägg daddlar, valnötter och havregryn i en skål. Täck med vatten och låt ligga ca 30 min.
  2. Sila av vattnet och krama ur havregrynen. Lägg i en mixer tillsammans med flingsalt och kakao och mixa till en slät kräm.
  3. Rör ner puffat ris och kokos. Bred ut degen till en rektangel och platta till med hjälp av fuktade händer eller en slickepott. Låt stelna ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Skär upp rektangeln i lagom stora bar-bitar. Smält choklad och bred på varje bit, det får gärna rinna över lite längs sidorna. Strö över puffat ris och låt stelna helt i kylskåp.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar