Annons

Annons

Glutenfria chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies kan vara rätt så svåra att få till glutenfria. Ofta håller de inte ihop, rinner ut för mycket eller blir bara spröda och sköra. Men detta recept är riktigt bra! Sega, luftiga kakor med mycket choklad och en hint av havssalt. Dessutom jätteenkla att baka. Testa får ni se!

Annons

Du behöver:

120 g rumstempererat smör

1 dl rörsocker

0,5 dl strösocker

1 ägg

150 g chokladknappar

2,5 dl mjölmix

0,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa havssalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop rumstempererat smör, rörsocker och strösocker med elvisp så att det blir lite fluffigt. Tillsätt ägg och fortsätt vispa till krämig konsistens.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en jämn deg. Rulla bollar som är något mindre än en golfboll lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut i ugnen så lägg inte fler än fem eller sex degbollar per plåt, använd hellre flera plåtar.
  4. Tryck till varje degboll litegrann och grädda sedan i ca 10-12 minuter i ugnen. Kakorna ska ha fått färg och vara lite mjuka när de kommer ut ur ugnen. Låt dem svalna helt (så stelnar dem) och avnjut sedan med ett glas mjölk!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar