Annons

Annons

Glutenfria tekakor

Ibland blir man riktigt sugen på nybakta tekakor, smält smör, marmelad och en kopp te. Det är då man tar fram det här receptet!

Dessa tekakor är jätteenkla att baka. De innehåller bovetemjöl vilket är både nyttigt och tillför smak och konsistens. Degen blir liksom elastisk och ”seg” på ett helt annat sätt när man tillför bovete.

Nu såg degen alldeles kladdig ut, men jag kladdade till den bara för att visa er hur fin och elastisk den var. Att med lätt inoljade händer och lätt mjölkat bakbord rulla ut kakorna var inga problem alls!

Annons

Och se så luftiga och fina de blev!

Du behöver:

5 dl mjölk

25 g jäst

2 msk fiberhusk

2 msk matolja

1 msk ljus sirap

1 tsk salt

2,5 dl glutenfri mjölmix

2 dl bovetemjöl

0,5 dl pofiber

olja och mjölmix till utbakning

 

Gör så här:

  1. Värm mjölken i en kastrull tills den blir ljummen.
  2. Smula jästen och rör ut den i mjölken.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg med hjälp av en degblandare eller en elvisp med degkrokar. Plasta bunken och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla ditt bakbord och olja in händerna lätt.
  5. Dela degen i 6 lika stora delar. Rulla varje del till en boll (inoljade händer hjälper mycket här!) och platta till. Dela upp kakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Skåra och nagga dem.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på ett galler.

  

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar