Annons

Annons

Glutenfria hasselnötskakor

Dessa kakor innehåller bara 4 ingredienser och är superenkla att göra. Och såå goda! Frasiga på kanterna och mjuksega i mitten med en tydlig chokladig och nötig smak. Perfekta kakor att slänga ihop när man vill ha något snabbt, gott, enkelt och glutenfritt.

Du behöver:

3 äggvitor

2,5 dl florsocker

4 dl hasselnötsmjöl 

3 msk kakao

Gör så här:

Annons
  1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitor till ett styvt skum. Tillsätt lite florsocker i taget under fortsatt vispning tills smeten är riktigt glansig, tjock och nästan seg. Det ska gå att forma toppar av smeten utan att de sjunker ihop.
  3. Blanda hasselnötsmjöl och kakao i en skål bredvid. Vänd ner mjölblandningen i marängsmeten.
  4. Spritsa ut kakor, ca 7 cm i diameter, på plåten. Kakorna sväller lite i ugnen så spritsa inte för tätt!
  5. Grädda i ca 25 minuter.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar