Annons

Annons

Glutenfria lakritsbräck

Hej! Här kommer världens enklaste recept på världens godaste godis. Det är en sådan där bak-grej som man kan impa med för att slutresultatet ser lite proffsigt ut, men som egentligen är barnsligt enkel att göra.

Annons

Detta recept uppfanns en solig vårdag när jag passade min hund. Min hund är väldigt sällskapssjuk (och nyfiken på allt som går att stoppa i munnen), därav hundnos på många bilder. Heh.

Oh well, här kommer receptet.

Du behöver:

  • 100 gram mörk choklad
  • 150 gram vit choklad
  • 0,5 dl lakritskarameller (jag tog en karamellsort vi hade hemma med lite kaffesmak. Rekommenderas starkt!!)

Eh ja. (Obs duktig hund som inte äter, visst!?)

Gör så här:

  1. Smält den mörka chokladen. Bred ut på ett bakplåtspapper och ställ kallt tills chokladen stelnar helt (gärna i frysen).
  2. Krossa lakritskaramellerna med en mortel.
  3. Smält den vita chokladen.
  4. Häll den vita chokladen över den kalla, stelnade mörka chokladen och bred snabbt ut den innan den hinner värma upp/smälta den mörka chokladen. Strö över lakritskross.
  5. Låt stelna. Bryt i bitar. NJUT.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar