Annons

Annons

Nyttiga glutenfria mellanmålscups

Dessa små havrecups är så otroligt enkla att göra och blir verkligen som en söt liten efterrätt när man fyller dem med grekisk yoghurt och färska bär. Och det bästa av allt – de innehåller inget vitt socker, inga ägg och kan enkelt göras laktosfria och nötfria! Ett utmärkt mellanmål för alla.

Annons

Du behöver:

2 väldigt mogna bananer

1 tsk kardemumma

3 dl havregryn (ren havre!)

1 dl mandelmjöl (kan bytas ut mot 1 dl havregryn)

2 msk honung

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt ordentligt med matolja.
  2. Mosa bananer i en mixer eller för hand med en gaffel.
  3. Tillsätt resterande ingredienser. Blanda runt tills det är en fast smet.
  4. Klicka ut lite smet i varje muffinform och tryck ut till jämna koppar.
  5. Grädda i ca 10-15 minuter tills havrekoppen börjat torka. Ta då försiktigt ut alla koppar ur plåten och ställ dem uppochner på en ny plåt med bakplåtspapper. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och grädda ytterligare 20 minuter tills kopparna är krispiga. Låt svalna.

Montering

Fyll de avsvalnade kopparna med grekisk yoghurt (laktosfri funkar lika bra!) och färska bär. Avsluta med lite ringlad honung på toppen!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar