Annons

Annons

Glutenfri pulled pork tacos

Hej! För några dagar sedan scrollade jag igenom Pinterest, fick upp en bild på pulled pork tacos och blev sjukt sugen. Senare samma eftermiddag fick jag ett bud från Old El Paso med deras nya glutenfria tortillabröd och en taco-hållare. Coincidence? I think not.

Annons

Sagt och gjort – dagen efter gick jag och handlade kött redan innan lunch och sedan fick köttet gå i ugnen enda tills det blev middagsdags. Och det blev SÅ GOTT! Gjorde dessutom en liten tomat-/bönsalsa med koriander och serverade tillsammans med guacamole och gräddfil. Mmmm. Bröden var också supergoda, typ de bästa färdiga glf tacobröden jag ätit!

Pulled pork

5 portioner

 

Du behöver:

1 kg fläskkarré i bit eller fläskfilé i bit

5 små rödlökar

6 vitlöksklyftor

1 flaska glutenfri bbq-sås

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Klyfta rödlök grovt och skala vitlöksklyftorna.
  2. Lägg köttet i en stor gryta med lock. Häll över hela flaskan med bbq-sås och ploppa ner rödlöksklyftorna och vitlöksklyftorna runt omkring köttet. Lägg på locket.
  3. Ställ in i ugnen i ca 4-5 timmar. Efter ca 4 timmar eller när köttet är mört nog – dra isär det med hjälp av gafflar eller en grilltång. Blanda runt köttet i såsen och låt gå i ugnen i ca 30 minuter till utan lock för att få bort lite av vätskan och göra köttsåsen mer karameliserad.

Tomat-/bönsalsa med koriander

5 port

 

Du behöver:

3 mogna tomater

1 rödlök

1 kruka koriander

1 burk majs

250 gram svarta bönor, sköljda och avrunna

Flingsalt, peppar och chiliflakes efter smak

 

Gör så här:

  1. Finhacka tomater, rödlök och koriander. Skölj majs och bönor.
  2. Blanda ihop alla ingredienser. Smaksätt med salt, peppar och chiliflakes.

 

 

Servera med guacamole och gräddfil i mjuka bröd. Omnomnom!

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar