Annons

Annons

Salt karamellsås

Som glutenintolerant blir det ju ofta glass till efterrätt, vilket kan vara rätt tråkigt i längden. Men med denna karamellsås blir glassen aldrig mera tråkig. Den är nämligen SÅ DRÖMMIG. Seg, söt, salt, karamellig – om nom nom. Tänk er typ flytande knäck fast lite mer åt kola-hållet.

Annons

Du behöver:

150 g smör

3 dl rörsocker

2,5 dl grädde

2 rejäla nypor salt.

Gör så här:

  1. Smält smör i en bred, tjockbottnad kastrull. Tillsätt rörsocker och rör om. Till en början kommer såsen att skära sig, men fortsätt röra med en handvisp så kommer den så småningom att gå ihop.
  2. Låt puttra på låg värme i ca 5 minuter tills sockerkristallerna har blivit mindre och såsen är riktigt tjock och gyllene. Tillsätt då grädde under omrörning. Akta så att du inte bränner dig, det skvätter lätt!
  3. Tillsätt salt och rör ihop såsen med en handvisp. Låt puttra på låg värme ca 10-15 min tills sockerkristallerna har smält helt.
  4. Låt svalna något och ringla sedan över en god, gräddig vaniljglass.

Karamellsåsen förvaras bäst i kylskåp, men värm den några sekunder innan servering då den lätt stelnar till i kylen.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar