Annons

Annons

Sega, stora chokladmaränger

Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och sega inuti? Hemligheten för att få de härligt sega inuti är att varmvispa smeten i ett vattenbad först.

Du behöver:

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 100 gram mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
    Annons

    Förbered en plåt med bakplåtspapper.

  2. Separera äggvitor från äggulor och häll i en bunke av rostfritt stål tillsammans med strösocker. Sätt bunken ovanpå en kastrull med lite vatten i botten. Sätt plattan på medelhög värme och vispa smeten för hand tills den blir 65 grader eller alla sockerkristaller har smält.
  3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängsmeten tjock och fluffig tills den svalnat helt. Här kan man med fördel använda en köksassistent!
  4. Smält choklad och ringla ner det i den avsvalnade smeten. Rör försiktigt om två tag så att smeten blir strimmig av choklad.
  5. Klicka ut fem stora maränger på plåten. Grädda ca 50 minuter. Stäng sedan av ugnen, ställ ugnsluckan på glänt och låt marängerna torka helt medan ugnen svalnar.


4 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar