Annons

Annons

Stekt nudelsallad – enkel, billig, glutenfri, vegetarisk!

Detta är ett av mina bästa to go-recept när jag har ont om tid och inspiration. Nudelsalladen är SJUKT god (godare än thai-maten i din närmsta thai-kiosk jag lovar), och jätteenkel att göra.

Du behöver:

1 portion risnudlar

Annons

1 morot

0,5 lök

300 gram vitkål

1 liten vitlöksklyfta

ca 3 cm ingefära

0,5 tsk chiliflakes

1,5 tsk sesamolja

1,5 tsk flytande honung

0,5 dl matolja

0,5 dl sojasås

1 ägg

0,5 dl jordnötter (saltade eller naturella beroende på hur salt du vill ha salladen)

 

Gör så här:

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.Slanta morot, klyfta lök, grovhacka vitkål.Ta fram en stekpanna. Riv ner ingefära, pressa ner vitlök och tillsätt chili, sesamolja, honung, matolja och soja. Rör runt.Hetta upp pannan och låt såsen bli riktigt het. Fräs grönsakerna i såsen tills de mjuknat men fortfarande är al dente.Klipp sönder nudlarna för att enklare kunna blanda dem med grönsakerna (varsågod för life hack). Tillsätt nudlarna i grönsaksfräset och knäck ner ett ägg. Ta bort pannan från värmen och rör snabbt ihop till en krämig nudelsallad.Toppa med jordnötter.

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar