Annons

Annons

Fröknäcke med rotfrukter – PRODUKTTIPS

Hej! För ett tag sedan fick jag hem denna på posten.

Gillar fröknäcke och gillar rotfrukter så jag blev mycket taggad på att testa.

Det var bara att tillsätta vatten och olja till mixen, röra ihop degen, dela upp i två delar och kavla ut på två plåtar. Kanske lite meckigt med flera plåtar, men annars väldigt enkelt hela proceduren. Sedan skulle det gräddas i ca en timme. Den övre plåten blev lite bränd, jag vet inte riktigt om det berodde på att min ugn är för kraftfull eller om man helt enkelt borde sänka gradantalet i receptanvisningen. Jag bröt i alla fall bort de brända kanterna när brödet var klart så det var inga problem.

Annons

Så här blev de färdiga knäckebröden! Himla goda (om man bortser från lite bränd rödbetssmak här och där). Särskilt med lite smör, ost och marmelad på.

Mixen kostar runt 44 kr i butik vilket väl ändå är helt okej för två plåtar fröknäckebröd? I alla fall om man jämför med vad det skulle kosta att köpa en påse var av alla fröer, mjölsorter och rotfrukter. Dock är ju hemgjort fröknäckebröd ett utmärkt bröd att göra om man vill rensa skafferiet litegrann eftersom de flesta fröna gör sig bra i brödet – och om man jämför 44 kr med ett skåprens så blev det ju plötsligt väldigt dyrt.

Mitt betyg: 4/5.

Förresten – snart kommer en youtubevideo på min kanal där jag visar hur man kan göra eget glutenfritt fröknäcke från grunden! Missa inte!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar