Annons

Annons

Coffee break Lund

Hej! För ett tag sedan var jag i Lund och hälsade på en kompis. När jag promenerade från stationen så såg jag denna skylt utanför ett café:

Annons

Man blir ju glad! Dagen efter gick vi dit och tog en fika.

Det visade sig att man kunde välja mellan glutenfri smörgås med olika pålägg/fyllningar och fyra olika glutenfria bakverk, däribland en muffins. Just muffinsen såg dock otroligt deppig ut så vi valde en lite större pralin som hette ”vit choklad och mandel” (15 kr)  samt en amarettikaka (20 kr). Och så en grillad glutenfri macka med mozzarella, parma, pesto och soltorkad tomat (65 kr + 10 kr extra för att få den grillad).

Bakverken visade sig vara enkla, supersöta, karaktärslösa mandelmassekakor. Pralinen bestod av ren köpe-mandelmassa med vit choklad = socker overload.  Som min kompis uttryckte det ”lite som att dom tänkte ‘mandelmassa är ju glutenfritt, vad kan man göra med det? Rulla till bollar! Doppa i vit choklad! Grädda i ugn! Det gör vi!'”

Mackan däremot var riktigt god! Stor (!!), krispig och fluffig – allt man kan önska av en grillad macka. Vet inte hur den hade varit om man inte grillat den, men så här var den god i alla fall!

Over all skulle jag säga bra lunchställe om man är sugen på en riktigt najs, glutenfri macka, men är man ute efter fika kan man lika gärna gå till något annat ställe och köpa typ en chokladbiskvi.

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar