Annons

Annons

Det glutenfria caféet Naked Cake

Det tar ett tag att hitta dit. Men efter några minuters Google Mapsande hittar jag tillslut den lilla dörren till det 100% glutenfria caféet Naked Cake i Sickla. Inredningen är mysig och familjär, det spelas Etta James ur högtalarna och de många och udda kaffekopparna står i ett skåp där gästerna själva får plocka. Färgschemat går i turkost, ljusrosa och pastellgrönt, och presentförpackningarna med marshmallows och maränger matchar inredningen perfekt.

Annons

En relativt ung tjej står i kassan när jag kommer in. Hon pratar om ditten och datten med kunden före mig i kön som just beställt ”det gamla vanliga”. Det märks att Naked Cake har sina stamgäster. När det är min tur att beställa frågar jag vad hon i kassan rekommenderar och går på det – en chokladtryffelbit med karamellcrunch och en minitårta med hallon.

Jag sätter mig ner och tar en tugga av varje munsbit. Och kakorna smakar fantastiskt. Verkligen. ”Precis som en vanlig kaka”, för att använda det gamla uttjatade uttrycket. Hade det inte varit för att jag blir mätt efter mina två bakelser hade jag gärna testat hela menyn och en glutenfri grillad macka eller två.

Efter ett tag börjar jag småprata med caféägarinnan. Det visar sig att hon driver Naked Cake helt själv. Hon kommer på recept, bakar, står i kassan och sköter allt runtomkring. ”Jag är en vanlig glutenintolerant trebarnsmamma som tycker om att baka. Jag driver Naked Cake själv. Det är därför det har gått lite sakta med marknadsföring och så” säger hon ursäktande.

Och ja – Naked Cake kanske inte är det första caféet man tänker på när det kommer till glutenfritt. Men med tanke på caféets fantastiska miljö, meny och hemtrevlighet så borde det verkligen vara det! Jag är mäkta imponerad av Lotten som byggt upp detta fantastiska café. Naked Cake är verkligen en glutenfri pärla gömd i Sickla köpkvarter som alla glutenintoleranta bör besöka minst en gång i livet.

Adress: Järnvägsgatan 16, Nacka

Priser: 25 kronor för en kaffe, 85 kr för en matig macka, 35 kr för en tårtbit

Omdöme: Fantastiskt!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar