Annons

Annons

Glutenfri bruschetta på sötpotatis

Här kommer världens smartaste grej. Istället för att göra bruschetta på bröd kan man göra det på endast dessa ingredienser:

Det låter konstigt, men bruschetta på sötpotatis är både sjukt gott och sjukt enkelt (och nyttigt!!). Om man rostar sötpotatisskivor med skalet på får de nämligen en liten hård skorpa inuti och runt om, men blir alldeles mjuka i mitten. Att lägga tomathack på dessa små skivor är inte bara supergott utan potatisskivorna håller – tack vare den naturliga stärkelsen – ihop jättebra och funkar därför utmärkt att äta som små snittar eller tilltugg.

Annons

Du behöver:

1 stor sötpotatis (gärna jämnt avlång)

1 msk olivolja

2 nypor fingsalt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skölj potatisen noga och skiva den i 1 cm tjocka skivor.
  3. Lägg aluminiumfolie på en plåt och placera potatisskivorna på plåten. Ringla över olja och salt och gnugga in i potatisarna både på ovan- och undersidan.
  4. Grädda ca 15 minuter. Ta ut plåten, vänd på potatisskivorna, och grädda ca 5 minuter till tills potatisskivorna börjat ta färg.
  5. Låt potatisskivorna svalna på ett hushållspapper eller galler.
  6. Toppa med en god tomatsalsa. Jag gillar att hacka ihop 3 tomater, 1 rödlök, 1 knippe koriander, 1 litet paket svarta bönor och sedan toppa med en halv pressad lime, lite olivolja, svartpeppar och flingsalt.
  7. Servera direkt!

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar