Annons

Annons

Glutenfria restaurangen Under kastanjen

Går man rätt väg genom de snirkliga gränderna i Gamla Stan kommer man så småningom fram till en orange byggnad med uteservering ut mot ett litet minitorg. Redan i dörren skyltas det om Under kastanjens glutenfria alternativ. Caféet/restaurangen är inte helt och hållet glutenfri, men har två olika bagerier – ett för deras glutenfria bakverk/bröd och ett för ”vanliga” bak. Uppmaningen ”Fråga oss gärna om våra glutenfria alternativ!” återkommer på varje menytavla.

Annons

Inredningen är lite murrig med bruna trästolar och rödrutiga dukar. Trots restaurangens många fönster upplevs den som lite mörk, men vackra lampor och roliga inredningsdetaljer lyfter stället. När jag kommer fram till kassan frågar om en glutenfri lunch svarar kassörskan att allt går att få glutenfritt. Hon sveper med handen till höger om sig och tillägger att ”alla bakverk som är på höger sida kassan är glutenfria! De på vänster sida bakas med vetemjöl.” Tydligt och bra koncept.

Jag väljer en grillad toast med mozzarella, tomat och pesto. 120 kronor för en macka svider, men när mackan kommer in är det nog det frasigaste jag ätit i glutenväg. Det märks att brödet är hembakat.

Morotstårtan – deras bästsäljare – är dock inte lika god. Lite torr och tråkig. Men det kan mycket väl ha varit så att jag drog en liten nitlott när det gällde tårtbit, de andra bakverken ser verkligen fina ut.

Även om tårtan var lite av en besvikelse så finns det något otroligt härligt i att kunna smaka på i princip allt på ett café. Att kunna välja precis vad man vill från lunchmenyn. Då gör det inte så mycket att tårtbotten var lite torr. Upplevelsen sitter i känslan och valfriheten.

Det är inte konstigt att Under Kastanjen ofta omnämns som ett av Stockholms bästa glutenfria caféer/restauranger. Restaurangen är väl värd ett besök – om inte annat så för att få uppleva frasigheten i mozzarella- och pestomackan.

Adress: Kindstugatan 1, Stockholm

Priser: 30 kr för en kaffe, 120 kr för en macka, 45 kr för en tårtbit.

Omdöme: Stort glutenfritt utbud!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar