Annons

Annons

PARISGUDE – glutenfria bagerier och affärer

Jag har varit i Paris och testat det glutenfria utbudet! I det här inlägget skriver jag om de glutenfria bagerier och affärer som jag besökte. Mina två favoritställen var nog Helmut Newcake och Mark and Spencer’s FOOD.

Chambelland

14 Rue Ternaux, 75011 Paris

Annons

På nätet målas ofta Chambelland upp som THE glutenfria bageri i Paris tillsammans med Helmut Newcake. Och vid en första anblick ser det riktigt bra ut med stort frestande urval bestående av både bröd och kakor samt en mysig, hemtrevlig lokal. Efter att ha smakat på bakverken måste jag dock säga att stället är aningens överhypeat. Bakverken var rätt så torra (brownien var dock megagod!) och bröden hade så hård skorpa att det kändes som att tänderna skulle trilla av. Nja. Men kul med ett helt glf bageri med stort urval och färskt bröd!

Noglu bageri

16 Passage des Panoramas, 75002 Paris

Efter att ha testat Noglus middagsrestaurang i tredje arrondissementet var jag högst skeptisk till den populära glutenfria kedjan. Noglus bageri var dock över förväntan! Mysigt take away-ställe i en charmig liten galleria mitt i Paris. Både bröden och bakverken såg otroligt fina ut. Den éclair-liknande bakelsen med chokladbitar i som jag köpte var rätt torr och trist men det kan mycket väl ha varit ett felval i ett rätt så stort sortiment.

 

 

Libre de gluten/Eric Kayser

4 Rue de l’Echelle, 75001 Paris

Eric Kayser är bagaren bakom märket ”libre de gluten” som producerar både bakverk och bröd till restauranger, caféer och mataffärer. På Rue de l’Echelle har han sitt bageri där han säljer dels ”vanligt” bröd men också de glutenfria varianterna (då inslagna i plast och papper för att undvika kontaminering). Själva bageriet var inget märkvärdigt i sig och inte värt ett besök då de mest hade gluten-produkter till försäljning, men hans glutenfria bröd var otroligt gott! Väl värt att köpa om man hittar det i vanliga affärer!

 

 

Helmut newcake

28 Rue Vignon, 75009 Paris

Paris första och kanske mest kända glutenfria bageri heter Helmut Newcake och har funnits i flera år. Ergo Helmut Newcake kan det här med glutenfritt. Jag testade deras bröd, tre olika bakverk samt deras pastasallad. Bröden var outstanding, nog det godaste glutenfria brödet jag smakat med en frasig skorpa och ett segt och luftigt inkråm. Canellen var också otroligt bra gjord med ett fint och luftigt ”nät” inuti. Eclairen och pastan var lite tråkiga, jag skulle inte rekommendera att välja dem. Over all ett jättebra bageri – främst för take away – där samtliga glutenintoleranta i Paris borde inhandla sitt bröd.

 

Mark and Spencer’s FOOD

Lite över allt, men t ex på Marche Saint Germain.

Den brittiska kedjan Mark and Spencer FOOD har en egen glutenfri linje med färskt bröd, olika ölsorter, kakor, mjölmixer, kakmixer etc. Dessa produkter går även att hitta på Mark and Spencer FOOD i Paris! Jag köpte en öl, färdiga amerikanska pannkakor och ett färskt surdegsbröd. Ölen var nog den godaste glutenfria öl jag druckit. De andra produkterna var lite torra, men ändå kul med ett sådant bra färskt glutenfritt sortiment!

 

 

La maison du sans gluten

12 Rue d’Hauteville, 75010 Paris 

TYVÄRR var denna affär stängd när jag skulle besöka den (vem visste att 8e maj var en röd dag i Frankrike?). De hade dock otroligt många najs grejer i skyltfönstret, så jag skulle verkligen rekommendera att gå dit om man har vägarna förbi. Avis på choquette-mixen, hade varit kul att testa.

 

Spana även in min parisguide där jag skriver om olika caféer och restauranger!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar