Annons

Annons

PARISGUIDE – glutenfria caféer och restauranger

Jag har varit i Paris och testat det glutenfria utbudet! I det här inlägget skriver jag om de glutenfria caféer och restauranger som jag besökte. Mina två favoritställen var nog Bears and Racoons och Biosphére Café.

Annons

  

Bears and racoons

21 Rue Richard Lenoir, 75011 Paris

Är man i Paris och ska besöka ett enda special-gluten-ställe så ska man åka hit. De har nämligen SÅ GODA MACKOR! Kanske det godaste brödet jag smakat och dessutom med jättegod fyllning (jag tog en med chevréost och fikonmarmelad). De har flera olika glutenfria ölsorter och en liten hylla med glutenfria produkter som man kan köpa med sig hem. Trots att caféet är rätt litet så är det väldigt mysigt med massor av tavlor och ljusslingor. GÅ HIT!

 

Biosphére café

47 Rue de Laborde, 75008 Paris

Ett glutenfritt ställe med sjukt bra brunch-koncept. Man betalar 25€ för en ”set menu” bestående av en savory tallrik (pizza, gazpacho, ägg, baguette) och en söt tallrik (våffla, croissant, choquetter, frukt, plättar). Till det får man juice och en varm dryck. Allt är gott med vissa komponenter som är fantastiska. OTROLIGT frasiga baguetter med härligt segt inkråm, och OTROLIGT goda, luftiga choquetter. Förstår inte hur de lyckas få till glutenfria choquetter så luftiga med ett sådant ”nät” inuti. Nästan värt att besöka Biosphere café enbart för att testa dem. OBS på att man måste boka brunch i förväg!

 

Yummy and guilt free

14 Rue du Temple, 75004 Paris

Ett litet café med kanske fem bord som säljer glutenfria belgiska våfflor. Går att få både med savory toppings så som lax och fänkålssallad och med söta toppings så som choklad. Otroligt frasiga, goda våfflor! Våfflan kommer i en papplåda med plastbestick till och själva lokalen är inte jättemysig, men jag skulle verkligen rekommendera att ta gå dit och ta en våffla to go!

Crêperie Elo

43 Avenue de la République, 75011 Paris

Ett litet café där det i skyltfönstret skyltas om glutenfria galetter. Personalen är väldigt tillmötesgående och kunde utan problem fixa fram galetter med söta toppings (trots att galetterna egentligen bara hade matiga toppings, och man behövde ta en vete-crêpe för att få sirap, sylt etc) till mig och min kulle. De gav oss dessutom en gratis espresso efter att vi beställt en att dela på eftersom ”you don’t share an espresso”. Gulligt. Lite märkligt med vetestrån i vaser på borden när de skyltar om att de är bra på glutenfritt, men goda galetter!

 

Season

1 Rue Dupuis, 75003 Paris

Ett otroligt instagramvänligt, hippt café fyllt med rörelse som passar utmärkt för en riktigt god brunch. Färskpressade juicer, matchalatte, acai bowls – you name it. Caféet är inte 100% glutenfritt, men har mycket glutenfritt på menyn. För 1€ extra kan man t ex få glutenfritt bröd till de allra flesta mackor som de erbjuder (lite snålt att ta extra betalt men aja). Jag tog en frasig laxmacka med pocherade ägg samt en grymt god efterrättsmacka med mascarpone, honung, valmofrön och färska bär. Rätt dyrt men sjukt gott. Season erbjuder även lunch!

Noglu restaurang

38 Rue de Saintonge,  75003 Paris

Jag var såå taggad på att gå hit innan min Paris-vistelse pga Noglu var rekomenderat över allt på olika glutenforum på nätet och det såg hippt, gott och fancy ut på hemsidan. Restaurangen visade sig dock vara en stor besvikelse. Min anteckning från besöket löd Hård, kall belysning. Stressad servitör. Värdelös quiche. 140 kr liksom va? Fyfan. Äggstanning och burkskinka. Bra crust på pajen men skulle aldrig betala 140 kr för en bra crust.” Min kille tog i och för sig en hamburgare som var väldigt god (men alldeles för dyr i förhållande till hur god den var). Summa summarum skulle jag inte rekommendera att gå hit för att äta middag. Kan dock tänka mig att det är en annan upplevelse att fika på Noglu på dagen när belysningen inte spelar så stor roll och servitören inte är lika stressad.

Baguett’s café

33 Rue de Richelieu, 75001 Paris

Jag och min kille kikade in här pga de skyltade med att de hade gott special-kaffe. När vi kom in visade det sig att de även hade flera glutenfria bakverk – bland annat en muffin som såg ut precis som en ”vanlig” muffin. Självklart var jag tvungen att testa och oh lord vilken god muffin. Värt ett besök om man ändå har vägarna förbi.

 

Oh mon cake!

154 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

Ett café där man kan få söta crêpes bakade på ris/majsmjöl (inte bovete-galetter). Dessutom har de glutenfria brownies och många veganska bakverk. Otroligt mysigt café med flamingos på väggarna och kaktusar i hörnen. Oh mon cake ligger nära Louvren och är värt att besöka om man är i området, men kanske inte värt en omväg.

Ladurée

Flera olika adresser, bland annat ett stort café på Champs-Élysées.

En fransk klassiker. Otroligt dyrt, men otroligt mysigt och fint. Macaronsen kostar 26 kr styck, men man betalar lika mycket för helhetsupplevelsen som för själva kakan. Gå dit och beställ en macaron vetja bara för att få sitta och njuta av vita dukar, guldutsmyckade pelare och pastelliga tyger.

Andra tips

Hade jag hunnit hade jag även besökt Thank you my deer (112 rue Saint Maur,
75011 Paris) som enligt the great internet ska vara ”serious about gluten-free goods, good coffee, and good service. This little café bakes their own doughy bread, has soups, salads & sandwiches for lunch, and more involved fare like homemade gluten-free ravioli or potato gnocchi for dinner.”

 

My free kitchen (1 bis rue bleu, 75009 Paris) har jag också hört ska vara bra, med gluten- och mjölkfria kakor, soppor, pizzor osv. Dessutom helt ekologiskt!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar