Annons

Annons

Universal Studios Hollywood + tankar om LA ur ett gluten-perspektiv

Hej! Som ni kanske vet befinner jag mig just nu i Los Angeles, USA på semester. I onsdags var vi på Universal Studios Hollywood. Så fantastiskt!

När jag väl var där tänkte jag att jag skulle kolla in gluten-utbudet. Så vid lunchtid gick vi in på första bästa diner (de flesta såg ungefär likadana ut och erbjöd ungefär samma typ av snabbmat). För vår del blev det Hollywood and Dine.

Annons

Där fanns typisk snabbmat så som burgare och pizza, en sallad och någon typ av asiatisk kyckling-historia med ris. Jag var sugen på hamburgare så jag gick fram och frågade om de hade en glutenfri burgare. ”Yes of course sweety! I’ll put two Universal-sticks in the gluten free one so you’ll know it’s yours.”

Inga problem alltså! Och så. gott. bröd?!?

Jag tycker att det känns väldigt safe att äta glutenfritt i USA på grund av deras noggrannhet och juridiska system. Ni vet – på alla produkter står det att de kan innehålla spår av ca allt och de skiver ut på pommes frittes-förpackningen att man ska vänta med att äta de varma stripsen så att man inte bränner sig. De gör verkligen allt för att undvika att bli stämda av kunden.

Så när någon säger att maten är glutenfri så känner jag mig trygg med att den är det. Det kanske bara är en falsk trygghet, men det känns som att de som säljer maten inte skulle garantera att den var glutenfri om de inte var 100 % säkra på det.

En annan sak som är slående i alla fall i Los Angeles är att de verkligen skyltar med att saker är glutenfria. Till skillnad från Sverige som ofta kan erbjuda glutenfria alternativ, är standardutbudet i LA  ofta glutenfritt. Det är så skönt att slippa fråga och bara kunna välja och vraka!

Med andra ord är LA en drömstad för glutenintoleranta!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar